Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alkoholik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
kasza manna 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
cukier 1 szklanka
wódka 1 szklanka
masło 250 g 1 szt.
czekolada gorzka 50 g
dżem z czarnej porzeczki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Alkoholik

Poprzedniego wieczoru do litrowego słoika wsypać wiórki, mannę, cukier, wymieszać i zalać całość wódką. Szczelnie zamknąć naczynie, aby alkohol nie wywietrzał i wstawić na noc do lodówki.
Nazajutrz po wyjęciu z lodówki masę ucierać z margaryną, aż do powstania kremu (ucieram w makutrze za pomocą pałki).
Biszkopt przekroić na pół. Krem rozdzielić na 2 porcje - mniejsza na posmarowanie wierzchu ciacha. Jedną część posmarować dżemem, na to krem, potem druga połowa biszkopta, znów smarujemy kremem, wyrównujemy.
Na koniec posypujemy startą czekoladą lub kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 19.09.2012 10:37
świetne
Jolanta_P-S 04.05.2011 20:47
można sie upić tym kremem;)
Dorota59 21.02.2011 09:57
z kaszą manną-ciekawe
Gosia40 06.02.2011 12:10
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak