Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
wino białe wytrawne 1/2 szkl
woda gazowana 1 szkl
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
ziemniaki ugotowane 40 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

Jajko, mąkę, 2 łyżki oliwy, wodę, wino, odrobinę, soli zmiksować, dodać natkę pietruszki, szczypiorek i dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać rozkruszony ser i zrumienioną na łyżce oliwy drobno posiekaną cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na upieczone naleśniki rozsmarować farsz, zwijać w rulony i obsmażyć na patelni. Naleśniki te są pyszne z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.04.2012 23:07
smakowite
Maniek2 10.12.2011 08:47
super
Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak