Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski z kawałkami czekolady

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 szt.
jajko 1 szt.
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
czekolada mleczna 100 g
orzechy włoskie 100 g
bakalie 200 g
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski z kawałkami czekolady

Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić cale jajko, wymieszać. Mąkę wymieszać z soda i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Czekoladę i orzechy pokroić na kawałki, wsypać do ciasta z bakaliami.
Z powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej maka blasze.
Piec ok.10-15 min w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 02.08.2011 23:24
takie by się zjadło :)
suzana 07.02.2011 14:07
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak