Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z suszonych grzybów i kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 0,5 kg
masło 1 kost
śmietana 2 łyżki
Farsz:
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
grzyby suszone 40 ugotowane
cebula 1 szt
Kapusta słodka 700 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z suszonych grzybów i kapusty

Ciasto
wszystkie składniki ciasta połączyć, zagnieść ciasto.

Farsz
jajka ugotować na twardo, posiekać. Kapustę gotować 10 minut, odcedzić, dodać przesmażoną na maśle cebulę, grzyby, jajka i wywar z grzybów, przyprawić, dusić 20 minut.
Ciasto rozwałkować na 5 mm, pokroić na kwadraty o boku 6 cm.
Położyć farsz na środku ciasta, zlepić brzegi, ułożyć na natłuszczonej blasze piec w 220 stop. Przez 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.06.2013 13:44
Takie są zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak