Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,20 kg
masło 4 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

Sprawionego karpia posolić w środku i na wierzchu, odstawić na 30 minut. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć połową masła piec w temp. 180 stop. Przez 15 minut. Wyjąć posmarować śmietaną, wymieszaną z mąką, polać resztą stopionego masła, piec jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 18.03.2012 18:31
ciekawe
Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:16
pycha
Henryka2 05.02.2011 20:21
Pyszny karpik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak