Sposób przygotowania

1Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

2Żeberka pociąć na kawałki, oprószyć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka* , dodać pokrojoną cebulę i wlać niewielką ilość wody. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. W razie potrzeby podlewać wodą. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem ziołowym i papryką.

3Podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam żeberka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak żeberka są bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    tez bardzo lubię żeberka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    musze zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !