Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z prawdziwków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
śmietana 1 kubek
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z prawdziwków

Grzyby namoczyć, kiedy zmiękną, uzupełnić wodą do 0, 5 litra i ugotować. Włoszczyznę zalać 1 litrem wody, gotować przez 20 minut. Warzywa wyjąć, połączyć wywary, dodać pokrojone grzyby, zagotować, przyprawić. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 26.11.2011 18:19
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak