Sposób przygotowania

Żeberka po umyciu, pokroić na porcje i posypać przyprawami oraz częściowo mąką. Zrumieniamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, przekładamy do naczynia. Na pozostałym tłuszczu smażymy obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do mięsa i podlewamy 1/4 szklanki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Wyparowany sos uzupełnić wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pozostałą część mąki wymieszanej z małą ilością zimnej wody. Sos doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Uwielbiam żeberka
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !