Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w płatkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 0,5 kg
płatki migdałowe 4 łyżki
sól
pieprz
masło 2 łyżki
sos
śmietana 1 szkl
mąka 2 łyżki
rodzynki 50 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w płatkach

Sprawionego karpia oprószyć pieprzem i solą, włożyć do naczynia. Położyć wiórki masła, piec 20 minut, posypać połową rodzynek i płatków, piec 10 minut. Resztę rodzynek ugotować w 1/2 szklanki wody, dodać śmietanę z mąką, przyprawić. Karpia położyć na sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.10.2012 16:39
Warto wypróbować.
Gosia311 11.04.2012 21:41
ciekawy przepis
Koper 31.08.2011 20:41
fajny przepis
Kate131 07.08.2011 08:09
w płatkach nie probowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak