Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik bez miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
dżem z czarnej porzeczki 4-5 łyżek
cukier 3/4 szkl
mleko 1/2 szkl
mąka 2 szkl
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik bez miodu

Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodawać stopniowo inne składniki, na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , przełożyć do formy i piec około 40 minut w piekarniku. Po upieczenie posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2011 17:30
pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak