Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 filety
sól
pieprz
Ciasto:
mąka 1 szkl
woda gazowana 1,5 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście

Ciasto
wszystkie składniki dokładnie wymieszać, w głębokim naczyniu rozgrzać olej.
Filety oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzany olej, kłaść rybę zanurzoną w cieście i smażyć na rumiano z obu stron przez około 15 minut. Rybę wyjąc łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 04.12.2011 12:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak