Sposób przygotowania

Sposób przygotowania
1Polędwicę pokroić w plasterki o grubości około Vi cm. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się przyrumieni, wyjąć z pa­telni i włożyć do garnka.

2Do tłuszczu pozostałego na patelni, dolać trochę wody, doprawić przy­prawami i rozpuszczoną kostką bu­lionową. Zalać tym mięso. Przykryć i dusić, od czasu do czasu mieszać.

3Por oczyścić i umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na cienkie półkrążki. Masło roztopić na małym ogniu, kiedy nabierze złotego koloru, dodać pokrojony por, wymieszać i dusić pod przykryciem.

4Kukurydzę połączyć z mięsem i po­rem. Doprawić do smaku

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !