Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowy torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukeir 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 paczka
Polewa: 1 opakowanie
Mleczko skondensowane słodzone 1 puszka
rum 2 kieliszki
herbatniki 16 sztuk
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowy torcik

Jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać. Upiec ciasto w prostokątnej formie.
Puszkę z mlekiem gotować w wodzie 3 godziny. Wyjąć skarmelizowane mleko, ostudzić. Karmel utrzeć z margaryną, dodać bakalie, wymieszać, wyłożyć na ciasto. Rum z dodatkiem kieliszka wody wlac do miseczki, zanurzyć w niej herbatniki, ułożyć na cieście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.09.2011 07:49
bardzo pyszny
Iwona51
Iwona51 22.03.2011 16:58
pycha
Monika193
Monika193 05.02.2011 17:32
Kasiu no nie ma, ale będę robiła w najbliższym czasie bo już mąż marudzi to na pewno dodam fotkę
Katarzyna/kate1980 05.02.2011 15:01
szkoda tylko że nie ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak