Sposób przygotowania

Mąkę, miód , cukier waniliowy wymieszać. Dodać cukier, jajka i sodę i wszystko wymiksować. Upiec placek w temp.170 st. c. około 15 minut Ostudzić.
Przekroić na dwie części.
Ugotuj budyń. Przestudź go a następnie zmiksuj z miękkim masłem lub margaryna i cukrem.
Placki przecięte nasączyć kawą zbożową lub herbatą.
Przełożyć placki masą.
Następnie robimy masę krówkową: Krówki, mleko i masło rozpuszczamy i mieszamy. Gotową polewą okładamy górę ciasta. Na górę kładziemy pokrojone migdały lub orzechy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    To musi być pyszne, za raz biorę sie do robienia :) dziękuję za ciekawy przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    jadłam jest pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    lubię takie ciasta, mimo że są strasznie słodkie to nie można się im oprzeć...
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    pysznosci
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo apetyczne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !