Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRÓWKA

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
masło do wysmarowania blachy 1 łyżka
miód 3 łyżki
cukier waniliowy 1
cukier 0,5 szklanki
jajko 2
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
budyń śmietankowy 1
mleko do przygotowania budyniu
margaryna lub masło 1 kostka
cukier do masy 2 łyżki
cukierki krówki ciągnące ok. 35 dag
mleko do polewy 5 łyzek
masło do polewy 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KRÓWKA

Mąkę, miód , cukier waniliowy wymieszać. Dodać cukier, jajka i sodę i wszystko wymiksować. Upiec placek w temp.170 st. c. około 15 minut Ostudzić.
Przekroić na dwie części.
Ugotuj budyń. Przestudź go a następnie zmiksuj z miękkim masłem lub margaryna i cukrem.
Placki przecięte nasączyć kawą zbożową lub herbatą.
Przełożyć placki masą.
Następnie robimy masę krówkową: Krówki, mleko i masło rozpuszczamy i mieszamy. Gotową polewą okładamy górę ciasta. Na górę kładziemy pokrojone migdały lub orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.12.2011 10:02
Bardzo apetyczne ciasto :)
IlonaAlbertos 20.08.2011 21:28
Wspaniale się prezentuje.
dianix 24.07.2011 21:57
pysznosci
treonina 15.07.2011 11:01
lubię takie ciasta, mimo że są strasznie słodkie to nie można się im oprzeć...
IlonaAlbertos 15.01.2011 22:32
Wygląda bardzo apetycznie.
kasiurek 27.07.2010 10:51
jadłam jest pyszne:)
Zofia12 07.06.2010 13:28
To musi być pyszne, za raz biorę sie do robienia :) dziękuję za ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak