Sposób przygotowania

Filet z kurczaka wyczyścić, pokroić w kostkę i wymieszać z dużą ilością curry i czerwonej papryki (Ja stosuję zasadę że tych przypraw nigdy za dużo i daję tyle żeby kurczak był dobrze przykryty curry i papryką, dodaję też odrobinę bazylii i czasem łyżkę oliwy z oliwek-ale to zanim dodam przyprawy). Kurczaka schować do lodówki na chwilę (najlepiej przynajmniej pół godziny).
W międzyczasie pokroić cebulę i pieczarki i smażyć na patelni tak żeby cebulka zmiękła. Do pieczarek i cebuli dodać kurczaka i smażyć razem na małym ogniu.

Sos: do śmietanki/jogurtu dodać zmiażdżony czosnek (na małą śmietankę daję 2 ząbki, ale to kwestia gustu) i dużo koperku suszonego (ja dodaję również trochę otartej bazylii). Wymieszać i wstawić do lodówki. Kiedyś spróbowałem dodać do sosu łyżkę majonezu, ale osobiście wolę bez.

Podawać z frytkami/ziemniakami lub ryżem.

(Na zdjęciu z sałatką z kapusty pekińskiej i wariant sosu bez koperku).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ciekawy przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    znakomite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    znakomite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Cz?sto takie robi? i jest pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Cz?sto takie robi? i jest pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Cz?sto takie robi? i jest pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Cz?sto takie robi? i jest pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    pewnie dobre ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !