Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Warzywa obrać i razem z cebulą ugotować w 2 litrach wody. Wywar z warzyw przecedzić do grzybów. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczna zupa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam grzybową
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię zupkę grzybową.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !