Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp młynarzowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
sok z połowy cytryny
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp młynarzowej

Wypatroszonego karpia kroimy wszerz na plastry grubości 1 palca. Skrapiamy sokiem cytrynowym, posypujemy sola i curry, odstawiamy na chwilę. Potem zanurzamy w mleku, obtaczamy w mące i smażymy. Na talerzu ozdabiamy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.01.2012 12:47
super
ewaa 04.12.2011 10:27
Fajna nazwa,super pomysł....uwielbiam karpia, Moniczko dziękuje za przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak