Sposób przygotowania

Jeśli przygotowujemy rybę z filetów mrożonych trzeba ją wcześniej rozmrozić.
Rozmrożony (bądź surowy) filet przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, koperkiem, czerwoną papryką. Folię aluminiową posmarować tłuszczem (oliwa z oliwek, masło - żeby ryba nie przywarła). Następnie położyć filety i na to pokrojone warzywa: cebulę, pomidory, paprykę czerwoną, marchewkę. Przyprawić koperkiem, bazylią, tymiankiem i pozostałymi ulubionymi przyprawami.
Zapiekać w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

(Zdjęcie potrawy w wersji studenckiej: tylko ryba, cebula, pomidor i przyprawy).

Ilość składników zależy od liczby osób przewidzianych do jedzenia. Dla dwóch osób wystarczają dwa filety, mała cebula, mała marchewka, jeden pomidor i pół papryki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !