Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem maslano-jajecznydo tortow

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1,5 szklanki
masło 2 szt
sól do smaku
cukier waniliowy 1 szt
spirytus 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem maslano-jajecznydo tortow

Jajka ubijać z cukrem,cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej tak długo aż masa zbieleje,powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła.
Po ubiciu odstawić do przestudzenia.
Masło o temperaturze pokojowej ucierać mikserem do białości i dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.
Na koniec powolutku dodać spirytus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 21.12.2011 13:44
swietny
krystyna24 08.12.2011 13:28
sprobuje
dorotka0000025 28.11.2011 14:11
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak