Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka złocista

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1szt
Liść laurowy suszony Prymat 3szt
ziele angielskie 3
czosnek 2
woda
olej
piwo 0,5
papryka czerwona
chili 1szczypta
sól 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: golonka złocista

Do wody wrzucam liście laurowe, ziele angielskie,łyżkę stołowa soli i dorzucamy 2 ząbki czosnku.Do tej wody wrzucam golonkę i gotujemy ok 2,5 godz. Następnie przygotowuję blaszkę, na którą wylewam olej i pół szklanki piwa jasnego.Golonkę wyciągam z wody nacieram czosnkiem granulowanym,chilli. Całość przekładam na blaszkę i wkładam do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st na czas 45-50min,co jakiś czas polewając ją sosem z blaszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 10.09.2011 09:02
pyszna goloneczka
owca441 24.03.2011 19:52
pyszne
novita26 08.02.2011 15:09
super
koraska30 07.02.2011 15:50
REWELACJA!!!
Olaa 05.02.2011 12:40
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak