Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
białko 2 sztuki
sól do smaku
woda
jabłka 75 dkg
cynamon
margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Strucel

Z mąki, białek i wody wyrobić ciasto odrobinę rzadsze niż na pierogi. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie cienko rozwałkować, wysuszyć. Jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem i cynamonem. Margarynę stopić, polać nią ciasto, nałożyć jabłka, posypać bułką tartą. Ciasto zrolować, ułożyć na blasze. Piec w gorącym piekarniku przez pół godziny. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.02.2011 12:20
latwy wiec powinien byc dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak