Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie ze szypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 500g
szczypiorek 1szt
cytryna 1szt
olej
śledzie (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie ze szypiorkiem

Śledzie wyjąć z wody i pokroić w kawałki o szerokości ok 2 cm. Cebulę obrać i pokroić.Na dno słoika wykładać warstwami cebulę na przemian ze śledziami.Śledzie wymieszać z cytryną i zalać olejem.Zakręcić słoik i wstawić do chłodziarki na noc.Następnego dnia śledzie wyjąć i ułożyć na półmisku.Przybrać posiekanym szczypiorkiem i polać świeżym olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 08.12.2011 08:15
fajne
adam1f 25.11.2011 23:22
super
kate.500 26.09.2011 08:18
pycha
ziutula
ziutula 31.08.2011 08:59
śledź jest zawsze mile widziany na stole
ewaa 23.05.2011 21:06
super :))
koraska30 07.02.2011 15:52
BOMBA!!!
Olaa 05.02.2011 12:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak