Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delicje

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
mus z jabłek
jabłka 4 sztuki
galaretka wiśniowa 2 sztuki
woda 1,5 szklanki
Krem:
mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 1 sztuka
cukier
margaryna 1 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Polewa:
margaryna 1/3 kostki
kakao 2 łyżki
cukier 3 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Delicje

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę. Upiec biszkopt, wystudzić, przekroić na połowę.
Mus: Jabłka zetrzeć na tarce, dodać wodę, rozgotować. Wsypać do tego 2 galaretki i rozpuścić.
Krem: Ugotować budyń na mleku (jeśli jest bez cukru to dosłodzić) z cukrem waniliowym, Ugotowany budyń utrzeć z margaryną.
Na biszkopt dać część kremu, na to jabłka, na jabłka biszkopt. Posmarować resztą kremu.
Polewa: Zagotować margarynę z kakao, cukrem i wodą. Kiedy zacznie tężeć polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 28.08.2011 21:47
pyszności
m1monika 07.07.2011 00:27
świetny przepis;)
Patrycja33 09.04.2011 10:47
ciekawe
RenataZ-et 15.02.2011 21:31
Super pomysł na domowe delicje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak