Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa ricotta z miodem i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 litry
ocet 1/2 szklanki
orzechy laskowe 2 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa ricotta z miodem i orzechami

Mleko podgrzewamy do 75-80 st Celsjusza i wlewamy ocet energicznie mieszając, Zostawiamy w spokoju na 20 minut. Po tym czasie zbieramy ser i przekładamy do miseczki. Schładzamy, a rano zajadamy z z prażonymi orzechami i miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 17.05.2012 18:17
Bardzo smaczne
Agnieszka/picola 25.08.2011 18:50
dobre
daria899 28.04.2011 16:17
bardzo dobre
annagebalska 11.04.2011 08:55
pycha
Barbara40 21.03.2011 11:04
bardzo sie ucieszylam, ze wreszcie znalazlam Twoj przepis.Super, wyprobuje w najblizszym czasie i dam znac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak