Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA Z KAPUSTĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 8 sztuk
głowka kapusty 1 sztuka
cebula 1 sztuka
rosół 1 szkl.
masło 6 łyżek
olej 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA Z KAPUSTĄ

Żeberka umyć i przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju starannie obsmażyć z dwóch stron żeberka. Cebulę obrać i pokroić w paski. Kapustę umyć i pokroić na grubo.
Zeszklić cebulę na 5 łyżkach masła, dorzucić kapustę, dolać 100ml wody. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Żeberka podlać rosołem, zagotować i dusić, aż będą miękkie. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, a następnie dodać do sosu. Dodać sól, pieprz i musztardę do smaku. Mięsko ułożyć na kapuście, a następnie zalać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.02.2011 23:33
Na pewno super!
alaaa 05.02.2011 17:52
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak