Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy jak zwykle, udeptujemy je ze śmietaną i proszkiem z kurek. Kurki pokrojone w paski i boczek w kosteczkę smażymy bez dodatku tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i gdy grzyby zmiękną dodajemy całość do ziemniaków, razem z posiekanym drobno szczypiorkiem. Lepimy z masy kulki wielkości jajka i układamy na blasze posmarowanej olejem, roztapiamy masło i każdą kulkę malujemy pędzlem maczanym w maśle*. Pieczemy w piekarniku na złoto.

*Kulki można posypać siekanymi orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !