Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa waniliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
cukier 5 łyzek
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
aromat waniliowy 1/2 łyzeczki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa waniliowa

Maslo utzeć na pulchną masę. Jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zaczną brzegi obsychać, zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie powoli dodawać do masła, ciągle ucierając. Pod koniec dodać sok z cytryny i aromat. Przekładać ciasta i torty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.12.2013 19:52
pyszna masa
IlonaAlbertos 16.12.2013 20:22
Fajny pomysł na masę.
Ewelina38 11.01.2013 11:04
super masa, najczęściej robię je bez jajek ale czasem i taką - bardzo dobra i zawsze się udaje
mirosława4 09.01.2012 17:26
extra!
Wafelek2601 09.06.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak