Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
oranżada 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek cytrynowy
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Z białek ubijamy pianę i dodajemy kolejno: cukier, żółtka, mąkę, wlać oranżadę, dodać olej, proszek do pieczenia cały czas miksując.Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2 szklanki mąki a do drugiej kakao. Ciasto wylewać na środek blach raz jasne raz ciemne. Piec ok.55 minut w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.11.2012 11:25
Lubię zebry:)
SyMiki 05.08.2011 21:56
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak