Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy na budyniu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szt
mleko 1 litr
cukier puder 1 i 1/2 łyżki
Cynamon mielony Prymat do smaku
budyń waniliowy 1 szt
cukier do smaku
porzeczka 4 gałązki
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy na budyniu

Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, obtaczamy lekko cynamonem. Budyń najlepiej duży Delecty gotujemy jak zwykle, mieszamy z jabłkiem. Rozlewamy do pucharków. Białko ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder ok 1 łyżki. Zagotować ok 200 ml mleka i na gotujące wykładać łyżeczką małe beziki, po minucie przewracamy je na drugą stronę i gotujemy jeszcze z 1 min lub dwie. Wykładamy do pucharków z budyniem, dekorujemy gałązką porzeczki, lub jak kto woli cząstką jabłka i posypujemy pozostałym cukrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 26.04.2012 23:38
super deser
iknbozka 07.01.2012 12:56
mniam
wolochski 01.01.2012 21:34
pycha
Agnieszka/picola 20.08.2011 10:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak