Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Warzywa obrać, poszatkować na tarce, por pokroić w krążki. Mięso wkładać do rondla przekładając warzywami, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wrzącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z mięsem, zagotować. Następnie dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Podawać z kaszą lub ryżem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    podoba mi się pomysł na takie bitki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smakowite!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno smakują wspaniale.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !