Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitli cielęce duszone w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
por 1 szt
mąka 2 łyżki
śmietanka 1 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitli cielęce duszone w warzywach

Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Warzywa obrać, poszatkować na tarce, por pokroić w krążki. Mięso wkładać do rondla przekładając warzywami, oprószyć solą i pieprzem. Podlać odrobiną wrzącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z mięsem, zagotować. Następnie dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Podawać z kaszą lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.10.2013 07:14
coś pysznego
IlonaAlbertos 19.07.2012 21:57
Na pewno smakują wspaniale.
Motorek 25.06.2012 10:33
extra
Justa32 13.05.2012 09:11
smakowite!!!!
Iwona51
Iwona51 25.10.2011 13:08
smaczne
aguus 05.02.2011 13:50
podoba mi się pomysł na takie bitki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak