Sposób przygotowania

Z podanych składników( 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, żółtko)należy zagnieść ciasto i wyłożyć je na wysmarowaną keksówkę. Na mleku ugotować budynie czekoladowe, przełożyć je od razu na surowe ciasto. Masło utrzeć z cukrem i dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Wsypać budyń śmietankowy i wymieszać, następnie dodać pianę z białek delikatnie mieszając, masę rozłożyć na zimnym budyniu. Ciasto piec około 40 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda,że nie ma zdjęcie ale pysznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !