Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, następnie tłuczone odkładamy do ostygnięcia.
Zimne wrzucamy do miski, dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, posiekaną bazylie. Z całości robimy jednolitą masę, następnie formujemy w kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem, aż zarumienią się z dwoch stron.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostke, wrzucamy do garnka, następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki, bazyli, sól, pieprz. Całość zalewamy odrobiną wody gotujemy ok 10 minut.
Na talerzyku układamy kotleciki, udekorowane pomidorami.
SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mniam:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ania83

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !