Sposób przygotowania

Rybę sprawić, pokroić w dzwonka, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, włożyć do rondla, zalać szklanką wody, posolić, dodać przyprawy i gotować około 10 minut. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć rybę i gotować pod przykrycien około pół godziny. Gdy ryba miękka, delikatnie wyjąć. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !