Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 300 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
pieprz
masło 1 łyżeczka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony

Filet z łososia podzielić na dwa równe kawałki.
Ułożyć na folii aluminiowej, pozaginać brzegi folii tak, żeby powstały sos nie wyciekał- ale filety mają być odkryte.
Rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawic delikatnie solą ziołową i pieprzem i na wierzchu położyć po kawałeczku masła. Posypać odrobiną posiekanego koperku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak