Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z wieprzowiny w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 6-8
grzyby suszone 4
pieczarki 15 dkg
margaryna do smażenia 1
musztarda 1
sól, pieprz 1
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z wieprzowiny w sosie

mięso kroimy i rozbijamy na cieńkie plastry, smarujemy musztardą , doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy z plastrów układamy cienki kawałek słoniny, cebuli, 2 plastry ogórka kiszonego, spinamy wykałaczkami, obtaczamy w mące.
Na patelni rozpuszczamy margaryne ( na oleju mogą wyjść twarde) i układamy zraziki,
gdy są już zarumienione dodajemy do nich, pokrojone w plastry pieczarki, cebula w piórka, ogórki kiszone w cienkich plastrach, wszystko razem smażymy. W międzyczasie zalewamy suszone grzyby szklanką wrzątku, gdy zmiękną, dodajemy do usmażonych zrazów i warzyw- dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie , na koniec doprawiamy solą i pieprzem, oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.10.2010 13:35
zrazy super danie
iwona332 02.09.2010 00:02
super
mehia 20.06.2010 12:18
oj zjadłabym zraza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak