Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczny Kubuś

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
sok Kubuś 3 szklanki
budyń śmietankowy 2 szt.
galaretka cytrynowa 2 szt.
dżem morelowy 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczny Kubuś

Ugotować budyń na soku Kubuś (odlać 1 szklankę soku, rozrobić w niej budyń, można dosłodzić ok.2 łyżek, po czym rozdrobniony wlać do garnka z wrzącym Kubusiem). Jedną galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do zastygnięcia, po czym pokroić w kostkę.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/3 szklanki gorącej wody, jak zacznie tężeć, ubijać aż do powstania piany. Biszkopt przekroić na pół. W jednej połowie zrobić kieliszkiem dziury i posypać cukrem pudrem. Gorącą masę wylać na połowę biszkopta. Na biszkopta z Kubusiem wyłożyć piankę wymieszaną z kostkami galaretki, na to biszkopt z dziurami w dziury nakładać łyżeczką dżem brzoskwiniowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.05.2012 22:38
świetny przepis
Gosia20 25.04.2012 12:35
mmm
ronald88 11.08.2011 10:43
super
Anna146 10.07.2011 12:49
smacznie wygląda
Angelika10 19.06.2011 20:16
Nie tylko świetnie wygląda ale i super smakuje.
Moni 05.04.2011 19:35
muszę takie spróbować zrobić
iziona 05.02.2011 08:21
Bardzo ładnie wygląda to ciasto .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak