Sposób przygotowania

Ugotować budyń na soku Kubuś (odlać 1 szklankę soku, rozrobić w niej budyń, można dosłodzić ok.2 łyżek, po czym rozdrobniony wlać do garnka z wrzącym Kubusiem). Jedną galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do zastygnięcia, po czym pokroić w kostkę.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/3 szklanki gorącej wody, jak zacznie tężeć, ubijać aż do powstania piany. Biszkopt przekroić na pół. W jednej połowie zrobić kieliszkiem dziury i posypać cukrem pudrem. Gorącą masę wylać na połowę biszkopta. Na biszkopta z Kubusiem wyłożyć piankę wymieszaną z kostkami galaretki, na to biszkopt z dziurami w dziury nakładać łyżeczką dżem brzoskwiniowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ładnie wygląda to ciasto .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    muszę takie spróbować zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Nie tylko świetnie wygląda ale i super smakuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !