Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mleczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuste mleko 3 litry
kwaśna śmietana 1 litr
masło 2 kostki
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 2 szklanki
kakao 2 łyżki
krakersy 1 opakowanie
Polewa:
masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
mleko 3 łyżki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mleczny

Mleko zagotować, do gorącego wlać śmietanę, a gdy wytrąci sie serek schłodzić i odlać na sicie. Masło z żółtkami i cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Pod koniec dodawać otrzymany serek. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. W tortownicy układać warstwami krakersy, jasną masę, wygładzić, potem masę z kakao i znów krakersy.
Rozpuścić składniki polewy, doprowadzić do wrzenia. Odstawić, by przestygła, polać torck.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 05.02.2011 08:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak