Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa zupa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt.
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 2 szt.
woda 1.5 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bułka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa zupa

Obrane i pokrojone w piórka cebulki zeszklić na maśle. Posypać mąką i ok. 2min. ciągle mieszając smażyć. Zalać cebulkę bulionem (woda + kostki rosołowe), posolić, popieprzyć i gotować ok. 25 min. pod przykryciem.
Zupkę można przetrzeć lub zmiksować, moim zdaniem w takiej postaci jest najlepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 01.05.2011 11:55
pyszności:)
aguus 05.02.2011 13:51
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak