Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
kminek 2 łyżki
kasza manna 4 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa

Bulion ugotować z kminkiem. Przecedzić. Przyrządzić zasmażkę i zaprawić nią zupę. Kaszę rozprowadzić w odrobinie wody, wlewać powoli na wrzącą, osoloną wodę ciągle mieszając. Gdy zgęstnieje , wylać na talerz do zupy, rozciągamy równo łyżką maczaną w zimnej wodzie na grubosć 0,5 cm. Po skrzepnięciu pokroić w równą kostkę. Zalać bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.10.2011 22:23
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak