Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Jogurt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Jogurt

Mleko zagotować i zestawić z ognia. Zdjąć kiedy pojawią się pierwsze bąbelki. Przestudzić, mleko musi być ciepłe, ale nie gorące. Sprawdzamy zanurzając palec, jeśli nie parzy to jest odpowiednia temp. Zdjąć kożuch. Dodać jogurt, wymieszać. Przelać do słoików, zakręcić, owinąć w ręcznik i odstawić w ciepłe miejsce ( pod kołdrę, na kaloryfer).
Zgęstnieje po kilku-kilkunastu godz. (ok.doby nawet czasem trzeba czekać). Gdy już zgęstnieje przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.10.2011 15:05
dobre jedzonko
Adamorek 24.10.2011 15:05
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak