Sposób przygotowania

Mleko zagotować i zestawić z ognia. Zdjąć kiedy pojawią się pierwsze bąbelki. Przestudzić, mleko musi być ciepłe, ale nie gorące. Sprawdzamy zanurzając palec, jeśli nie parzy to jest odpowiednia temp. Zdjąć kożuch. Dodać jogurt, wymieszać. Przelać do słoików, zakręcić, owinąć w ręcznik i odstawić w ciepłe miejsce ( pod kołdrę, na kaloryfer).
Zgęstnieje po kilku-kilkunastu godz. (ok.doby nawet czasem trzeba czekać). Gdy już zgęstnieje przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !