Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30 dkg
kalafior pół głowki
marchew młoda 6 średnich
por 1
ziemniaki młode 50 dkg
pęczek koperku 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa

Mięso wrzucamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy, ok 20 minut.
Następnie dodajemy kostke rosołową, włoszczyzne pokrojoną w małą kostke, po 10 minutach dodajemy fasolke szparagową a po kolejnych 10 kalafior.
Wszystko gotujemy, aż warzywa będą miękkie, ( kalafiar najlepiej aby był ugotowany na pół twardo) na koniec dodajemy do smaku sól i pieprz i posypujemy posiekanym świeżym koprem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 15.11.2010 18:26
mniam
marenka 29.09.2010 14:19
Też taką gotuję, jest pyszna:-)
buksiak12 17.09.2010 11:42
wygląda fajnie
cukiereczek 04.08.2010 07:51
Zupka ,szybka i dobra
lucyna15
lucyna15 31.05.2010 11:40
uwielbiam taka zupe mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak