Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać mąkę, sodę, proszek, cukier, cynamon. Jajko roztrzepać razem z mlekiem, dodać do mąki. Delikatnie wymieszać składniki. Na końcu wmieszać starte jabłka i masło. Rozgrzać patelnię. Na suchej (smażymy bez tłuszczu) formować placuszki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na jasny brąz (około 40 sekund do minuty z każdej strony).
Jeśli na powierzchni placuszka ukaże się dużo pęcherzyków powietrza, przewracamy na druga stronę. Jeśli będą zbyt brązowe, zmniejszyć ogień.
Podawać z syropem klonowym, miodem, czekoladą lub jak kto lubi.
Swoje posypałam tylko cukrem pudrem i wyszły świetne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Uwielbiam takie placki
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię takie placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super wykonanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !