Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżu, wędliny i warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2/3 szklanki
tłuszcz 1 łyżka
wędlina 30 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
włoszczyzna 10 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżu, wędliny i warzyw

Ryż z 2 szklankami wody ugotować na gęstą masę. Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju. Wędlinę i warzywa zmielić. Dodać ryż, cebulę, jajko, doprawić do smaku. Wymieszać z posiekanym koperkiem. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 02.12.2011 09:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak