Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczkowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zioła 1 łyżeczka
jaja 2 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczkowe placuszki

Kabaczek umyć, obrać, przekroić, wydrążyć pestki, miąższ zetrzeć na tarce. Białka ubić na sztywną pianę. Kabaczek, ser, żółtka, pianę z białek, mąkę połączyć przyprawić solą i pieprzem, ziołami i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni
Łyżką kłaść na patelnię nieduże placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak