Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 szt.
jaja 2 szt.
pietruszka zielona 2 łyżki
śmietana 18 proc 180 g
pomidor 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki faszerowane

Ogórki przekroić na pół, wydrążyć, pozostawiając ściankę grubości ok. 0,5cm.
Przygotować farsz: jajka obrać i pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno paprykę, pomidora, cebulkę, natkę i śmietanę. Wymieszać. Farszem napełnić wydrążone połówki ogórka.
Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak