Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki kurczakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
pieprz
jogurt naturalny 150 g
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki kurczakowe

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą ziołową i pieprzem.
Jajko roztrzepać widelcem i dodać mleko, wymieszać. Kawałki piersi maczać w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Po zdjęciu z patelni położyć na papierowy ręcznik-wchłonie nadmiar tłuszczu.
Gęsty jogurt naturalny zmieszać z białym pieprzem, odrobiną soli ziołowej i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Paluszki z piersi z kurczaka podawać razem z jogirtowo-czosnkowym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.11.2011 20:16
pycha
Jolanta40 29.03.2011 09:57
coś co polubią moje dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak