Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą ziołową i pieprzem.
Jajko roztrzepać widelcem i dodać mleko, wymieszać. Kawałki piersi maczać w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Po zdjęciu z patelni położyć na papierowy ręcznik-wchłonie nadmiar tłuszczu.
Gęsty jogurt naturalny zmieszać z białym pieprzem, odrobiną soli ziołowej i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Paluszki z piersi z kurczaka podawać razem z jogirtowo-czosnkowym sosem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    coś co polubią moje dzieci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !